VUČIĆ I NORVEŽANIN U ALEKSINCU

Foto Dušan Stevanović , Video prilog Tv Laser

Skup čelnika 91 lokalne samouprave koje su uključene u projekat „Norveška za vas – Srbija“, održava se danas u Aleksincu, a učestvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Projekat je vredan četiri 4.270.000 evra i usmeren je na teritorije nerazvijenih regiona. Primarni cilj je mogućnost zapošljavanja socijalno ranjivih grupa.

– Hoću da se zahvalim Norveškoj, više od 250 miliona evra donacija smo dobili od njih. Nismo samo ovde samo zbog novca, već zato što će se kroz njihove projekte naučiti kako da se lako i transparentno može raditi u lokalnim samoupravama – naveo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da je za nas važno da se ide preko UNOPS-a jer samo tako možemo da znamo kome šta treba.

 Srbija se promenila značajno, stvari su se promenile na bolje, ali ima još izazova. Želimo da pomognemo da se smanji stopa nezaposlenosti. Imali smo dosta uspeha u manjim mestima, investiranja na lokalnom nivou, ali i obnovi lokaliteta za ostvarivanje turističkog potencijala. Tu smo da vas slušamo, ovo je prvi deo ovog projekta. UNOPS i norveška pomoć su samo instrumenti koji pomažu Srbiji, a vi treba pokažete kako pametno da se utroši novac – rekao je ambasador Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjernstad.

Skupom se obeležava dugogodišnje uspešno partnerstvo Norveške i Srbije i predstavljaju primeri relevantnih projekata sprovedenih uz podršku norveških donacija, kao i tekućih projekata i programa koji se u našoj zemlji realizuju uz pomoć Norveške.

Izvor Blic.rs