SOTIROVSKI , Gradonačelnica Niša , sa 4 nekretnine – za dve godine uvećala imovinu za jedan stan

Izvor : Autor:A. Stankov , Južne vesti , Foto Zvanični sajt grada Niša

Za dve godine, kada je objavljen poslednji izveštaj na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, i između dve javne funkcije, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je svoju imovinu uvećala za jedan apartman od 30 kvadrata i sada je vlasnica ukupno 4 nekretnine, od čega i jednog osmosobnog stana od 167 kvadrata. Svoju imovinu i način kupovine gradonačelnica nije želela da komentariše.

Poslednji izveštaj Agencije koji je dostavljen novinarima pokazuje da je gradonačelnica Dragana Sotirovski vlasnica 4 stana.

Najveći od 167 kvadrata kod Agencije je zaveden kao četvorosoban, a stekla ga je, kako piše, adaptacijom i vlasnica je 1/1. Međutim, u Katastru nepokretnosti ta nekretnina zavedena je kao osmosobna, a to je u reportaži magazina Lepa i srećna potvrdio i njen suprug Nikola Sotirovski koji je rekao da stan poseduje dnevnu sobu, trpezariju, kuhinju, spavaću sobu i tri dečje sobe, kao i hodnik, dva kupatila i terasu.

Kombinovali smo drvo, kamen i gvožđe pazeći da ne narušimo viševekovni prirodni sklad tih materijala – pričao je Sotirovski za lajfstajl magazin.

Njegova supruga je vlasnica i dvosobnog stana od 67 kvadrata, koji je, kako piše Agencija, nasledila, dok je dvosoban stan od 53 kvadratnih metara kupila.

Pobrojane nekretnine imala je i 2018. kada je i postavljen poslednji javno dostupan izveštaj na sajtu Agencije kojoj je ona dostavila svoju imovinsku kartu kao načelnica Nišavskog okruga.

Nakon što je postala gradonačelnica, dostavila je nove podatke o svojoj imovini i tu je kao nova nekretnina upisan jednosoban apartman od 30,57 kvadrata koji je, kako piše, kupila.

Prema podacima iz Katastra apartman se nalazi u Sokobanji, odakle je ona rodom. U istoj je ulici u kojoj je i stan od 53 kvadrata. Pored apartmana, koji je i zvanično zaveden kao stan, Sotirovski je na svoje ima uknjižila i podrum od 5,9 kvadrata.

Ona je zvanično prijavila da je kao načelnica imala platu od 60.820 dinara, a na pitanja kako je uštedela za novu nekretninu, kao i o osmosobnom stanu na poslednjoj etaži i potkrovlju stambene zgrade u Nišu, gradonačelnica nije želela da govori.

Za sva pojašnjenja obratite se Agenciji za borbu protiv korupcije i nadležnim organima ukoliko smatrate da je nešto protivzakonito. Novinarske insinuacije i neinformisanost gradonačelnica ne želi da komentariše – rečeno je u njenom Kabinetu.

U Agenciji za sprečavanje korupcije kažu da je Sotirovski podnela 3 izveštaja do sada. Prvi 31.1.2018. godine, zatim 31.1.2020. i na posednji 21. septembra kada je postala gradonačelnica. Za sada je objavljen samo jedan, a ostali će, kažu, u narednom periodu.


Više stanova od svojih kolega iz Beograda i Novog Sada

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski “bogatija” je po broju stanova od njenih kolega iz 2 velika srpska grada , Beograda i Novog Sada .