Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti , Foto PU Niš

Zbog sumnje da su kao grupa duži vremenski period prodavali marihuanu, uhapšeno je 9 osoba iz Niša i sela Krušce i Malošište, saopštilo je niško Više javno tužilaštvo. Prilikom hapšenja je zaplenjeno oko 3,7 kg marihuane.

Iz Tužilaštva navode da se skoro svi uhapšeni terete za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Lišeni su slobode N.S, M.S, M.S, D.A, S.N, svi iz Niša i N.C. iz sela Krušce, zbog osnova sumnje da su kao grupa, u dužem vremenskom periodu distribuirali opojnu drogu marihuanu, čime su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 246 st. 3 u vezi st. 1 KZ – kažu u Tužilaštvu.

Uhapšen je i M. M. iz Malošišta zbog istog krivičnog dela, kao i D. A. iz Niša, ali se njemu dodaje i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, jer su pretresom njegovog stana pronađena i 42 metka.

Lisice su na ruke stavljene i M. K. iz Niša, a njoj se na teret stavlja krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Po predlogu Tužilaštva, određen je pritvor okrivljenima D. A, S. N, N. C. i D. A, dok će do kraja dana biti saslušani N. S, M. S. i M. S.