“ SPORT ZA SVE “ U NAŠEM GRADU

U pet opština u Srbiji,  Aleksincu, Subotici , Priboju, Ćićevcu i Velikoj Plani, biće sproveden Unicefov projekat „Sport za sve“ koji je namenjen realizaciju inkluzivnih sportsko-rekreativnih aktivnosti .

Oko pet miliona dinara preusmeriće se za nabavku sportsko-rekreativne opreme i unapređenje stručnih kapaciteta zaposlenih koji se staraju o deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

– U Srbiji se deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom nalaze među najmarginalizovanijim i najugroženijim članovima društva. Ova deca se suočavaju sa neprestanom diskriminacijom, imaju manje šanse da ostvare pravo na zdravstvenu zaštitu i obrazovanje i veće šanse da dožive nasilje, eksploataciju i zlostavljanje, a u odnosu na decu bez smetnji u razvoju. To moramo da promenimo“ -rekao je direktor Unicefa u Srbiji Mišel Sen Lo.

Ovaj projekat se sprovodi u saradnji sa udruženjima „Zajedno“ iz Subotice, Udruženjem za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Priboj, društvom za razvoj kreativnosti opština Aleksinac, „Okular“ iz Ćićevca i udruženjem osoba sa cerabralnom i dečijom paralizom „Volja za životom“ iz Velike Plane.

Izvor Blic.rs , Foto UNICEF Srbija