SPORTSKI SAVEZ POSETIO ALEKSINČANE

U sklopu svojih redovnih aktivnosti, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković posetili su Aleksinac, Niš, Vranje i Vlasotince i organizovali radni sastanak na kom su se upoznali sa Sportskim savezima Pčinjskog okruga.

Prvo na listi posetili su Aleksinac i to predsednika Bojana Mladenovića i generalnog sekretara Jovana Živića. Upriličen je obilazak „Turističkog informativnog centra“. U Gradskoj opštini održan je sastanak sa direktorkom Organizacije za turizam i sprort i članovima Upravnog odbora Sportskog saveza Aleksinca. U zgradi Skupštine opštine Aleksinac, predsednik opštine Nenad Stanković sa zamenikom Čedomirom Rakićem i načelnikom za opštu upravu i društvene delatnosti Draganom Jovanovićem priredio prijem za predsednika Sportskog saveza Srbije i generalnog sekretara.

Tom prilikom uručena je zahvalnica Sportskom savezu Srbije za pruženu pomoć u realizaciji sportskih aktivnosti od strane Sportskog saveza Aleksinca. Posećenje i stadion Fudbalskog kluba „Napredak“ i stadion za male sportove „Taš“. Dva džudo kluba kao i jedan karate klub održali su prezentaciju svojih veština i postignutih dosadašnjih rezultata.

Mladi džudisti odmerili su snage sa aktuelnim olimpijskim šampionom Davorom Štefanekom. Tom prilikom izjavio je:

– Razlog zbog kog posećujemo saveze širom Srbije je da bi ih uključili u priču koju ćemo zajednički da ostvarimo a to je da se što više mladih uključi u sport, da što više njih bude na ovakvim strunjačama, na terenima… – rekao je Štefanek.

Izvor Novosti on line