STRAŠAN UDES KOD SUBOTINCA , JEDAN POGINUO , 10 POVREDJENIH

 

U saobraćajnoj nesreći koja se danas popodne desila kod Sokobanje kada se automobil sudario sa kamionom, poginula je jedna muška osoba, K. N. (20) iz Leskovca, dok je 10 osoba povređeno, saznaje „Blic“.

Doktor Nenad Blagojević, sa klinike za ortopediju u aleksinačkoj bolnici kaže da je petoro povređenih iz udesa, koji su smešteni u bolnici u Aleksincu, u stabilnom stanju. Prema njegovim rečima, u pitanju su lakše telesne povrede i oni nisu životno ugroženi.

Svi pacijenti su svesni, komunikativni, stabilnih vitalnih parametara i niko nije životno ugrožen. Jedan pacijent ima prelom potkolenice dok ostali imaju kontuzione povrede – rekao je dr Blagojević za „Blic“.

Petoro teže povređenih je transportovano u Klinički centar u Nišu.

Kako se saznaje na licu mesta, šef radnika koji je vozio oko kilometar ispred kamiona, kaže da je ovo druga nesreća za dva dana koja ih je zadesila.

Išao sam kolima kilometar ispred njih. Vraćali smo se iz Sokobanje, gde smo radili na akva parku. Danas nam je bio poslednji radni dan. Pozvao me telefonom jedan od radnika iz kamiona i rekao da su imali udes, pa sam se vratio ovde i video da su se sudarili sa „renoom“.

Ni oni ne znaju tačno kako je došlo do nesreće, osim da je „reno“ prešao na njihovu stranu kolovoza. Mislim, na osnovu onog što su mi ispričali radnici, da je izleteo iz krivine jer je vozio jako brzo. Strašno je ovo što se desilo, i mi učestvujemo u radovima na auto-putu, gde nam je juče poginuo kolega kada ga je pregazio kamion. Sutra mu je sahrana. Još smo pod stresom zbog jučerašnjeg događaja, a danas nas je zadesila nova nesreća – ispričao je za Telegraf.rs V. J. šef radnika iz kamiona.