СВЕ УЛИЦЕ ДОБИЈАЈУ НАЗИВЕ

Данас је у сали Скупштине општине Алексинац одржана 68. седница Општинског већа. Седницом је председавао Ненад Станковић, председник општине, а на дневном реду нашло се 48 тачака.

Најпре је утврђен Нацрт Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Алексинац за 2019. годину, као и Нацрт Пословника СО Алексинац.

Већници општине Алексинац утврдили су и Нацрт Одлуке о утврђивању назива улица и других делова насељених места, према којој све улице и засеоци на територији општине добијају своје називе.

Утврђен је и Нацрт Одлуке о Месним заједницама на територији општине Алексинац, као и Нацрт Одлуке о мрежи јавних основних школа и мрежи предшколских установа са територије општине Алексинац.

Алексиначки већници утврдили су и Нацрт Решења о именовању Изборне комисије за спровођење избора за чланове савета месних заједница, Нацрт Решења о именовању другостепене Изборне комисије за чланове савета месних заједница која ће радити по жалбама, односно приговорима.

Затим је утврђен и Нацрт решења о усвајању Извештаја о раду Савета за здравље, Штаба за ванредне ситуације и Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац за 2018. годину.