www.aleksinacbiz.com , Redakcija , foto Dušan Stevanović

U saradnji sa najčitanijom FB stranicom u regionu “ Aleksinac večiti  grad “ koja ima preko 10.000 posetilaca I portalom Aleksinac biz , počelo se na realizaciji snimanja dokumentarnog filma pod nazivom ” Trg Aleksinački “ koji evocira uspomene na nekada gospodski, stari I po veličini treći grad u Srbiji . Moderator stranice dr Slobodan Petrović Cobi koji sa velikim entuzijazmom prati i istržuje istoriju Aleksinca poseduje ogromnu  istorisku arhivu sa mnoštvom podataka kao I stare fotografije , a njegov školski drug iz odelenja Dušan Stevanović , novinar želi to da pretoči na filmsko platno . Nakon emitovanja pilot snimaka Trg AleksinačkI javili su se i još neki Aleksinčani iz Beograda koji se bave filmskom umetnošu sa željom da pomognu .

 

  • Nekada je ovde bio “ Trg Aleksinački “ .

Tri arhitehtonska zdanja uz to i prelepi hram Svetog Nikolaja, isti ko onaj u Šidu, na kome može da nam zavidi svaki grad u Srbiji.

Zgradu Opštine i OŠ“Ljupče Nikolić“projektovao je inžinjer Nedeljko Divac , a zgradu Suda arhitehte Dušan i Dragutin Živković.

Sa ovog dela najlepše bi bilo saobraćaj izmestiti i pretvoriti ga opet u cvetni trg, sa šetalištem , sa zelenilom, jer ovde je naša istorija.

Ovde je uvek bio neki kastel, neka tvrdjava koja je dominirala iznad donje čaršije. – rekao je doktor Slobodan Petrović Cobi .

Obavezno pogledajte prve kadrove filma “ Trg Aleksinački “  snimljene iz vazduha . Muzika Bora Dugić , Ražanj .