TRI MIGRANTA POGINULA , 9 POVREDJENO KOD DRAŽEVCA

ЧЕТВРТАК, 29. ДЕЦ 2016,

У тешкој саобраћајној несрећи на ауто-путу Београд–Ниш код села Дражевца, два држављанина Авганистана су погинула на лицу места, а једно дете је касније преминуло у болници од задобијених повреда. Од деветоро повређених миграната је петоро деце. Пацијенти су у тешком стању. Возач „пасата“ побегао са лица места. У путничком аутомобилу је било 15 особа.

Несрећа се догодила јутрос у три сата и 40 минута код села Дражевца, када се преврнуо аутомобил марке „пасат“, алексиначких регистарских ознака, у коме су мигранти кријумчарени. Аутомобил је ударио у заштитну ограду.

Извештај Лидије Георгијев (10.00)

Од десет повређених, који су примљени у Ургентни центар, шесторо деце је пребачено на Дечју клинику. Једно дете је касније преминуло од задобијених повреда, јавља дописник РТС-а.

Остали пацијенти су пребачени на неурохирургију, кардиохирургију и ортопедију.

Директор Клиничког центра у Нишу Зоран Радовановић рекао је за РТС да су пацијенти у тешком стању. Како каже, примљена су три мушкараца, две жене и шесторо деце.

Пацијенткињи која примљена на кардиоваскуларној хирургији су ампутиране обе ноге, а пацијент на ортопедији има тешке повреде ноге, рекао је Радовановић.

У алексиначкој болници је, након збрињавања, двоје повређених отпуштено у пратњи полиције.

Заменик тужиоца Основног суда у Алексинцу Саша Стојановић потврдио је да је 15 особа било у возилу, чије су таблице издате за подручје Алексинца, али не за тај аутомобил у коме су били мигранти.

Возач аутомобила је побегао са места несреће. На лице места је стигло осам екипа Хитне помоћи из Ниша и Алексинца. Повређени су превезени у Ургентни центар у Нишу.

Увиђај су извршили припадници Министарства унутрашњих послова по овлашћењу тужиоца Основног јавног тужилаштва у Алексинцу.

Због те несреће, саобраћај на ауто-путу је у смеру ка Београду био обустављен око сат и по времена.

aleksinac.biz