Žurka „trećeg doba“

aleksinac.biz

       Da „treće doba“ i nije tako strašno , pokazali su članovi Kluba za stara i odrasla lica Gerontološkog centra Jelenac u Aleksincu koji su u svojim prostorijama organizovali žurku povodom Nove godine . Uz lepu muziku ,sokove , a svako je poneo i svoje kolače od kuće , igralo se i pevalo . Zaboravili su penzioneri na pritisak,bolove u ledjima,sklerozu, samoću…već su sdušno igrali ,pevali ,veselili se . Kao da su u najboljim godinama . A , možda i jesu …Naručivale su se pesme iz mladosti , a leteo je tu i bakšiš …

Jer jednom se živi i život treba proživeti ako ne ranije  , onda bar sada kada su deca i unuci negde daleko u inostranstvu , a oni ostali sami . Ovo im je jedina prilika da se druže , popričaju, izjadaju i pohvale nekima koje možda i neznaju najbolje  ali nemaju kome drugom . Tu se sklapaju i nova poznanstva , pa nikad se nezna , možda i nešto više jer treba čovek , čoveku za starost , pre svega kao drug da mu pruži lek i lepu reč .

    Članovi Kluba Jelenac , često , organizuju , izlete i posete sličnim klubovima po Srbiji . Važno je družiti se , važno je kretati se medju ljude jer samoća ubija . Naredna žurka „mladjih“ od 60 godina organizovaće se 13 januara povodom srpske Nove godine .

Tekst i foto Dušan Stevanović