Turski investitori će zaposliti 3.500 Srba, samo za koju platu ?

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, razgovarao je u Aleksincu sa direktorima turskih komanija koji imaju nameru da u naredne tri godine otvore oko 3.500 novih radnih mesta na jugu Srbije“.Pored povećanja proizvodnje i izvoza, planovi turskih investitora jesu da u naredne tri godine na jugu Srbije zaposle oko 3.500 ljudi, što je veoma dobra vest za sve naše građane“, rekao je Zoran Đorđević.

Naglasio je da će se sa investitorima iz Turske koji ulažu u Srbiji periodično razgovarati kako bi se videle sve mogućnosti potencijalne saradnje.

Sastanku su prisustvovali predstavnici turskih kompanija „Teklas“, „Aster“, „Beko Balkan“, „Vaikiki“, Tibet moda“,

„Jeanci“ i „Halkbank“.

„Turski investitori su zadovoljni onim što su zatekli ovde u Srbiji, kao i našim načinom poslovanja, rekao je Đorđević.

Na sastanku su investitori upoznati sa svim promenama koje su u planu u narednom periodu, ali i sa novim zakonima koji treba da se uvedu u Srbiji, a uticaće na njihovo poslovanje.

„Mi kao država ne bežimo od rešavanja svih problema već nam je interes da privučemo što više investitora stvaranjem upravo boljih uslova za poslovanje“, rekao je ministar.

Dodao je da su turski investitori zahvalni i sadašnjem predsedniku Aleksandru Vučiću koji je kao predsednik Vlade svojim ličnim zalaganjem i angažovanjem najviše doprineo njihovom dolasku.

Đorđević je zajedno sa ambasadorom Republike Turske u Beogradu, Tanžu Bilgičem obišao i gerontološke centre „Jelenac“ u Aleksincu i „Bežanijska kosa“ kojem je turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA), donirala 36 medicinskih kreveta poslednje generacije, na čemu im je Đorđević zahvalio.

Prilikom posete Gerontološkom centru „Bežanijska kosa“, turski ambasador Bilgič istakao je da je Turska uvek spremna da pomogne Srbiji kada treba.

„Uz pomoć TIKE želimo da pomognemo Srbiji. Za nas je veoma važan ovaj simboličan doprinos ovde, i to cenimo. Mislim da prijateljske zemlje treba ovako da reaguju i postupaju“, rekao je turski ambasador.

Đorđević je istakao da će Vlada Srbije i ministarstvo na čijem je čelu, ubuduće više pažnje i brige posvetiti najstarijima i naglasio da te osobe ne treba i ne smeju da budu zaboravljene.

Izvor TANJUNG , Foto Dušan Stevanović