TUŽILAŠTVO ALEKSINAC : UZROK NESREĆE KOD RAŽNJA JOŠ NEPOZNAT ?

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
Uzrok nesreće u kojoj je, nakon prevrtanja automobila kod Ražnja poginuo direktor JP Emisiona tehnika i veze i predsednik IO SDPS-a Branko Gogić, a teško povređen lider Socijaldemokratske partije Srbije i bivši potpredsednik Vlade Rasim Ljajić, još nije poznat. Kako navode iz Tužilaštva u Aleksincu, za volanom je najverovatnije bio Gogić, koji je stradao na licu mesta, a Ljajić je, kažu, sedeo na mestu suvozača.

Do nesreće je došlo kada je automobil “škoda superb kvatro“ sleteo sa puta, prošlo kroz zaštitnu ogradu i prevrnulo se.

Dat je nalog za izuzimanje putničkog vozila koje je učestvovalo u nezgodi radi eventualnog veštačenja. Takođe, od strane dežurnog zamenika javnog tužioca izdat je nalog za prevoz i obdukciju, a naknadno je dat i nalog da se obavi razgovor sa Rasimom Ljajićem kada to njegovo zdravstveno stanje dozvoli u cilju prikupljanja svih relevantnih činjenica na osnovu kojih će se doći do saznanja o uzroku nastanka saobraćajne nezgode – saopšteno je iz Tužilaštva.

Podsetimo, predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić koji je trenutno smešten u jedinicu intenzivnog lečenja i danas je stabilno, ali će mu zbog povreda biti ponovljena dijagnostika, navode iz Univerzitetskog kliničnog centra Niš.