NEKA ODGOVARA KO JE KRIV – KAŽE SUPRUGA GORANA DŽONIĆA

Piše : Srbija danas , foto ilustracija

Protiv Stefana DŽonića, sina Gorana DŽonića, glavnoosumnjičenog za ubistvo Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25), 27. septembra prošle godine na mestu Dudine bare u Moravcu, kod Aleksinca, niško Više tužilaštvo je podiglo optužnicu, koju je Viši sud vratio na dopunu.

U ponedeljak je istekao trodnevni rok da tužilaštvo dopuni i ispravi formalnosti oko nje, a onda bi sud trebalo da se izjasni, odnosno da je potvrdi ili odbaci.

Stefanova majka Suzana DŽonić kaže da je u svojevrsnoj agoniji, jer je očekivala da joj sin bude pušten iz pritvora, kao što je to 3. marta bio slučaj sa njenim drugim sinom Milanom i sa komšijama, braćom Milošević, koje je Goran DŽonić označio kao saizvršioce.

Zatečeni smo ovom situacijom – kaže Suzana DŽonić.

– Taman posla da ne žalimo zbog onoga što se desilo, ne dao Bog nikome, ali Stefan stvarno nije kriv. Neka odgovara ko je kriv. Ja kažem, i moj suprug neka odgovara, neka se dokaže šta je i kako je, šta se dogodilo, ali dete nije krivo. Već je prošlo šest meseci kako je iza rešetaka, a tada uopšte nije bio tu.

Suzana ističe da Stefan ima najjači alibi od sve trojice osumnjičenih koji su pušteni iz pritvora:

– Ovo je malo čudno kako se radi, jer protiv Stefana apsolutno nema nikakvih dokaza. Stvarno mi nije jasno na osnovu čega drže dete. Više nema ni šta da se ispituje. Bio je na poslu, u Kopnenoj zoni bezbednosti kod Vranja u vreme ubistva. Sud je tražio da se petorica njegovih kolega izjasne i oni su rekli da je kritičnog dana i noći bio sa njima.

Filip Domazet, zastupnik braće DŽonić, kaže da za Stefana ne postoje nikakvi dokazi koji bi ga teretili:

– Plac na kome je Stefan izgradio kuću se vodi na oca i po prirodi stvari, otac je mogao to da koristi kada je želeo. Pa i u kući da je nađen novac, to ne bi mnogo promenilo situaciju. Za Stefana stvarno nijedno veštačenje nije pokazalo da je bilo čime umešan u teško ubistvo.

Inače, na placu je nađen deo novca od ukupno pronađenih 43.000 evra, koji su nesumnjivo pripadali Goran Đokiću, a koji je bio skriven u automobilu.