TV SUPER D+ CENA VIŠNJE 80 DINARA – DOGOVORENO NA OBLAČINI SA MINISTARSTVOM

www.aleksinacbiz.com , Dušan Stevanović tekst , kamera , montaža , you tube aleksinac biz ( pritisnite „zaprati“ , subscribe)

Ovogodišnja manifestacija „Dani više“ koja se organizuje na Oblačinskom jezeru , u opštini Merošina ,organizovana je znatno ranije, nego što višnja stiže za branje , upravo iz razloga da bi se tim povodom organizovao i okrugli sto izmedju proizvodjača, otkupljivača i predstavnika vlasti , kako bi se unapred dogovorila cena višnje . Višnja je ove godine rodila dosta slabije nego prethodnih , što zbog vremenskih uslova , kao i zbog manjeg zasada , a interesovanje , naročito inostranih otkupljivača je naglo porasla i upravo oni posećuju proizvodjače na terenu .

Tim povodom , razgovarali smo sa predsednikom opštine Merošina , Sašom Jovanovićem .

Fono

Okruglom stolu prisustvovao je i pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević koji je govorio o mogućnostima prerade višnje i povećenju preradnih kapaciteta .

FONO

Na kraju sastanka za okruglim stolom , naša redakcija je dobila ekskluzivnu informaciju da je dogovorena otkupna cena višnje za ovu godinu , 80 dinara .