TV SUPER D+ KUD „BISER“ IZ DRAŽEVCA U INOSTRANSTVU

www.aleksinacbiz.com , Dušan Stevanović tekst i kamera , you tube aleksinac biz ( „zaprati“ , subscribe)

„Pročka“ ili „Bela nedelja“ podjednako se slavi u pravoslavnom svetu , izmedju ostalog , kako u Makedoniji , tako i u Srbiji .

Ovaj praznik bio je povod da Železničarsko kulturno umetničko društvo „Vlado Tasevski „ iz Skoplja organizuje manifestaciju na kojoj su se sastali folklori iz Srbije , medju kojima su bili KUD „Jasenica“ kod Žitoradje , KUD „Izvor“ iz Suvojnice kod Surdulice , kao i KUD „Studio folklor“ i „Solidarnost“ , oba iz Skoplja . Specijalni gosti bili su predstavnici KUD „Biser“ iz Draževca kod Aleksinca .

Na centralnom trgu u Skoplju nekoliko stotina folkloraša igralo je i pevalo pred radoznalim gledaocima dok su se ponosno viorile nacionalne zastave dveju susednih i bratskih zemalja .

Gosti iz Srbije bili su oduševljeni prijemom .

Aleksinčani su ovog puta bili samo posmatraći , a koordinator KUD „Biser“ iz Draževca Milan Ilić imao je specijalni sastanak sa predstavnicima Železničarskog društva , kako bi ugovorio buduću saradnju .

Manifestacija se nakon defilea u centru grada preselila u prostorije prekrasnog Doma železničara gde se nastavilo sa kulturno umetničkim programom .

BONUS VIDEO : TV PRILOG ,FESTIVAL NA TRGU U SKOPLJU NALAZI SE PRI VRHU TEKSTA