TV SUPER D+ NA GODIŠNJEM KONCERTU U DRAŽEVCU !

www.aleksinacbiz.com , Dušan Steanović tekst , kamera,montaža, you tube aleksinac biz ( pritisnite „zaprati“ , subscribe )

Veče uoči Nove godine , Kulturno umetničko društvo „Biser“ iz Draževca kod Aleksinca održalo je grandiozni , novogodišni koncert folklora . U ogromnoj sali Doma kulture bilo je preko 500 gledalaca , a još toliko bilo je ispred Doma kulture jer više nije bilo mesta za sve zainteresovane .

Domaćin je nastupio sa 3 ansambla : „bebironima“ , juniorima i seniorima i to sa pesmama i igrama iz Vladičinog Hana i Dimitrovgrada .a pored njih nastupilo je i i KUD „Dejan Jovanović Deša “ iz Tešice kod Aleksinca čiji su veterani , svojom posebnom koreografijom „ Igrama iz Vranja“ podigli celu publiku na noge . Specijalni gosti bili su i KUD „Bukulja“ iz Trupala kod Niša koji su nastupili igrama iz Knjaževca i Leskovca .

Evo , šta je o ovoj manifestaciji rekao Zoran Janjoš , predsednik Mesne zajednice Draževac .

POGLEDAJTE VIDEO U VRHU TEKSTA

U holu Doma kulture prisutnima su bile izložene narodne rukotvorine kao i starinska jela Udruženja „Radinost“ iz Aleksinca , Udruženja “ Super žene “ iz Tešice , Udruženja žena iz Kormana kao i domaćina , Udruženja „Biserke“ iz Draževca .

Specijalni gost programa bio je prvak Evrope i prvak sveta u Džiu žici , Aleksinčanin Filip Trajković koji je došao da podrži ovu manifestaciju kao i omladinu na selu i da im ličnim primerom pokaže , kako se radom i upornošću može doći do uspeha .

U toku programa Deda Mraz je podelio 170 paketića deci iz Draževca ali i deci i z Tešice i Trupala .