TV SUPER D+ U MAKEDONIJI : ORO I KOLO NASRED TRGA U SKOPLJU

www.aleksinacbiz.com , Dušan Stevanović tekst , kamera , režija , you tube aleksinac biz ( pritisnite „prati“ , subscribe)

Kulturno umetničko društvo „Jasenica“ iz Jasenice , opština Žitoradje , učestvovalo je  na proslavi 78 godina od postojanja Železničkog kulturno umetničkog društva “ Vlado Tasevski “ iz Skoplja . Ovim povodom obeleženo je 150 godina makedenske železnice .

Iz Jasenice put Severne Makedonije uputilo se 20 folkloraša i 30 gostiju iz oblasti kulture , gde su  izveli splet kola i igara iz različitih krajeva Srbije. Pored Jaseničana , manifestaciji su prisustvovali I članovi Udruženja gradjana  “Zavičaj” iz Suvojnice kod Surdulice .

Manifestacija je počela zajedničkim orom I kolom ispred Železničkog doma , gde su na platou , pred velikim brojem gledalac, sa zastavama Makedonije I Srbije odigrali splet zajedničkih igara .

U Samom predvoriju železničke sale , goste je čekalo iznenadjenje u vidu stend up komedije koju je izveo Branislav Djordjević , pod nazivom “Roze pismo” .

Program je počeo pozdravnim govorom Mome Božinovskog ,inače  predsednikom  KUD  “Vlado Tasevski “  . Izmedju ostalog ,  on je rekao

POGLEDATI VIDEO

Ljubaznim domaćinima koji su učinili sve što je u njihvoj moći da srdačno dočekaju goste iz Srbije zahvalio se Dragan Milić predsednik KUD  “Jasenica “ .

POGLEDATI VIDEO

Posle 2.5 sata programa koncert se završio zajedničkom igrom i pesmom i pokazao da medju narodima Makedonije i Srbije nema razlike , a i da im je zajednički , južnjačkii temperament .

Pored ovoga , gosti iz Srbije su imali prilike da posete i muzej starih mašina i opreme železnice makedonije koja je nekada radila u sklopu jugoslovenskih železnica .O Muzeju je govorio I kroz vremeplov vodio  Vančo Miloševski .