TV SUPER D+ U OŠ.LJUPČE NIKOLIĆ – „SVETI SAVA“

www.aleksinacbiz.com , Dušan Stevanović , tekst, kamera, montaža

Jedan od najvećih praznika Srpske pravoslavne crkve „Sveti Sava“ obeležen je u svim aleksinačkim školama , a posebno u najvećoj , Osnovnoj školi „Ljupče Nikolić“ koja broji preko 800 učenika .

Tim povodom u prostorijama škole , održana je svečanost koju je otvorio djački hor pevajući himnu o Svetom Savi . Učenici ove škole , izvelu su pred velikim brojem posetilaca , pre svega roditelja, nastavnika i prijatelja , modernizovanu predstavu „Sveti Sava u kući „ koja je ,zbog svoje sadržine , privukla veliku pažnju prisutnih.

Kako to prilikuje u ovakvim situacijama , slavski kolač je presekao sveštenik Aleksandar Kuzmanović , zajedno sa kolačarem , Ovog puta bila je to učiteljica Danica Pavlović , a kolač je preuzela Lidija Stanković , nastavnica srpskog jezika .

Prisutne je u ime škole pozdravio VD direktor Aleksandar Randjelović

Ova prilika je iskorišćena i da se ispromoviše 50 ti broj časopisa „Osnovac“ koji prave učenici i nastavnici Osnovne škole „Ljupče Nikolić“ iz Aleksinca , a koji je , nedavno , osvojio prvo mesto u republici , kao najbolji školski list . Tim povodom , urednik časopisa , inače nastavnik srpskog jezika , Lidija Stanković je rekla

POGLEDAJTE VIDEO NA VRHU TEKSTA