U DERBIIJU ZAČELJA NAPREDAK IZGUBIO SA 27 KOŠEVA RAZLIKE

www.aleksinacbiz.com , Dušan Stevanović tekst i foto arhiva

U derbiju začelja , 14 kola  Druge košarkaške lige , Napredak iz  Aleksinca je u Novom Sadu izgubio od ekipe Star sa 27 koševa razlike .

Aleksinčani su uspešno parirali domaćinu samo prvu četvrtinu koju su odigrali nerešeno 24 : 24 da bi drugu četvrtinu izgubili sa 14 koševa razlike ( 23 : 9 ) .Aleksinčani su i u nastavku odigrali slabo i izgubili obe četvrtine tako da je poraz od 27 koševa razlike sasvim realan odnos snaga na terenu .

Najefikasniji igrač utakmice bio je Savić iz ekipe Star sa 26 poena i indeksom uspešnosti 30 . U redovima Napretka , Djokić je postigao 16 , a Šerbek 11 koševa .

Ova utakmica je bila od izuzetnog značaja jer se i Napredak i ekipa Stara nalaze u donjem delu tabele , a bodovi koji se prenose u play out su vrlo  bitni .

Aleksinčani se , trenutno , nalaze na pretposlednjem mestu Druge A lige sa 4 pobede i 10  poraza i krajnje je vreme da se povuku neki radikalniji potezi kako se ne bi ispalo i iz ovog ranga takmičenja kao što se to desilo prošle godine , ispadanjem iz Prve lige .