Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti , foto MUP

1.220 biljaka kanabisa u sirovom stanju i 10,5 kilograma marihuane pronašla je niška policija u Mramoru kod Niša, saopštavaju iz MUP-a, a uhapšeno je 7 osoba.

Uhapšeni su 35-godišnji B. U, 26-godišnji A. T, 54-godišnji Ž. M, 47-godišnji P. M, 52-godišnji D. K. i 23-godišnji N. J. i svi se terete za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pored improvizovane laboratorije za uzgajanje marihuane, policija je kod osumnjičenog D. K. pronašla 25 komada municije i 2.200 evra, dok su pretresom stana i drugih prostorija u Mrčajevcima, koje on koristi, pronađeni pištolj, samostrel i manja količina kanabisa. Zbog toga se on dodatno tereti i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Kod D. N. policija je pronašla 800 evra i 33.400 dinara koji su, kako se sumnja, stečeni prodajom narkotika – saopštavaju iz MUP-a.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.