U stanu otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
laboratorija

Uzgajali marihuanu u veštačkim uslovima, u stanu; foto: MUP

Sadnice i semenke kanabisa, vagicu na kojoj su ostali tragovi opojne droge, kao i marihuanu spremnu za prodaju, niška policija je, kako saopštavaju, pronašla u jednom stanu u Nišu i uhapsila dvojicu 35-godišnjaka. U istom stanu su, kod oca osumnjičenog koji ima 61 godinu pronašli oružje i metke, dodaju, a protiv njega će podneti krivičnu prijavu.

Niška policija je laboratoriju pronašla u stanu i drugim prostorijama 35-godišnjeg V. P. u Nišu, u kojoj je bilo 27 saksija kanabisa težine 5,2 kg, prateća oprema za uzgoj droge, a pronašli su i 150 g marihuane, semenke kanabisa, vagicu na kojoj je bilo tragova droge i novac za koji sumnjaju da je zarađen prodajom.laboratorija droga

foto: MUP

U sobi njegovog 61-godišnjeg oca pronađena je kesa sa semenkama kanabisa težine 184 grama, lovačka puška i 133 metka različitog kalibra – dodaju u saopštenju.

Uhapšen je i M. M. koji se, kako kažu, sumnjiči da je zajedno sa V. P. uzgajao i prodavao drogu. U njegovoj kući su pronašli još oko 67 g marihuane, pištolj i pet metaka.

U ovoj akciji privedeni su i 44-godišnja žena i 45-godišnji muškarac, dodaju u policiji, za koje sumnjaju da su od V. P. kupovali drogu, a kod njih su pronašli paketiće u kojima je bila manja količina marihuane, dok je muškarac kod sebe imao i hašiš.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, V. P. i M. M, kom se na teret stavlja i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, određeno je zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu – navode u saopštenju.

Krivičnu prijavu je „zaradio“ i 61-godišnjak zbog laboratorije za uzgoj marihuane i držanja oružja, dodaju, a tereti se za krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Kupci će po nalogu tužilaštva takođe dobiti krivičnu prijavu u redovonom postupku, kažu u policiji, zbog nedozvoljenog držanja opojnih droga.