УЧЕНИЦИ IV-4 У ПОСЕТИ ВАТРОГАСЦИМА-СПАСИОЦИМА

Ватрогасну јединицу нашег града посетили су 28.фебруара 2024. ученици IV-4. Имали су прилику да, са својом учитељицом Невеном Момчиловић, буду први посетиоци новог, модерно опремљеног објекта, у коме алексиначки ватрогасци- спасиоци имају све услове да се припремају и ефикасно обављају своје акције, кад затреба.

Са великом знатижељом ученици су обишли све просторије нове ватрогасне станице. Много пажње су им привукле сала за састанке, теретана у којој ватрогасци одржавају кондицију и соба за одмор, јер је служба дежурна 24 часа у току читаве године. Убадљиво најзанимљивији је, ипак, био онај део станице из кога се ватрогасци, низ шипку, муњевито спуштају са спрата, у велику гаражу у приземљу, где су паркирана ватрогасна возила.

Уследило је разгледање разноврсне опреме у ватрогасним возилима, предавање како се опрема користи и како тече акција, од момента дојаве до санирања ванредне ситуације. Стрпљиви ватрогасци одговарали су на сва питања, објашњавали све што је ученике интересовало, дозволили улазак у возила и фотографисање где год су деца желела. Много деце је, на крају посете, под утиском онога што су видели и сазнали, изразило жељу да кад одрасту постану ватрогасци-

BONUS VIDEO : OŠ „LJUPČE NIKOLIĆ“ ALEKSINAC