UHAPŠENO 13 OSOBA IZ NIŠA I ALEKSINCA ZBOG KORUPCIJE

Piše Naisus.info

Pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja  za borbu protiv korupcije, uhapsili su grupu od 13 ljudi iz Niša i okoline. Među uhapšenima ima advokata, službenika Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, policajaca i medicinskih radnika iz niškog Kliničkog centra

Uhapšeni su advokati P.R. (1982) i M.A. (1981) i medicinski tehničar u Kliničkom centru Niš S.T.R. (1981) zbog postojanja osnova sumnje da su davali mito. Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita pomaganjem, uhapšeni su B.S. (1990), saradnik advokatske kancelarije P.R. iz Niša, D.I. (1952) iz Zaječara, D.K. (1963) iz Niša i I.I. (1983) iz Aleksinca.

Uhapšen je i B.N. (1970), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo trgovine uticajem.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita uhapšeni su S.S. (1970), radnik Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, I.J. (1975) i M.J. (1983), medicinski tehničari u Kliničkom centru Niš, G.V. (1973), policijski službenik Policijske stanice Boljevac, i G.S. (1965), policijski službenik Policijske uprave u Nišu

Akcija je sprovedena u saradnji sa Sektorom unutrašnje kontrole, i po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu. Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Uhapšeno 38 osoba u akciji suzbijanja korupcije

Širom Srbije, u cilju suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije, u prethodnih nekoliko dana uhapšeno je 38 osoba, dok su protiv još 21 osobe podnete krivične prijave.

Tako je u Nišu podneta i krivična prijava protiv radnice jedne mlekare. Za nju se sumnja da je oštetila mlekaru za više od 800 000 dinara uzimanjem novca od pazara.

Takođe, krivična prijava podneta je i protiv Nišlijke koja je osumnjičena da je u kazinu uključivala mušteriji aparate za igru bez naplate, čime je oštetila taj kazino za oko 500 000 dinara.