UZNEMIRENI RODITELJI ZBOG CRNOG KOMBIJA !!!

Nišlije su uznemirene zbog nekoliko objava na društvenoj mreži facebook gde se upozoravaju roditelji da vozači crng kombija i jednog putničkog automobila pitaju decu od osam do 12 godina da ih „prevezu“ do željene lokacije.

Objave o navodnom kidnapovanju dece je za sada (koliko je nama poznato) objavilo tri profila, a ozbiljnu sumnju da se nešto neuobičajno događa objavio je jedan niški otac

Danas kad sam išao u školu čika u crnom kombiju me pitao da me poveze do škole…a kad sam mu rekao da ne treba, rekao mi slobodno ja tu radim u EI, ne plasi se…Pošto sam jos jednom rekao ne treba, počeo je da udara po volanu obraćajuci se nekoj ženi u kombiju uz reci – za malo, za malo… OVO JE DANAšNJA PRIČA MOG SINA … I STA SAD? – napisao je ovaj otac.

U policiji su nam kazali da je slučaj na Trošarini prijavljen.

U toku je provera podataka i njihova obrada, rekli su nam u niškoj Policijskoj upravi.

U drugoj objavi se pak kaže da je putnički automobil kretao ulicama oko parka Čair i da je razgovarao s jednom devojčicom, nagovarajući je da uđe u automobil jer su navodno prijatelji njenih roditelja.

U policiji su nam kazali da su pojačali pozornost i budnost na terenu zbog prijavljenih slučajeva.

Na teritoriji Policijske uprave Niš nije bilo prijava otmice dece. Događaji koje pominjete su prijavljeni policiji, a koja intenzivno radi na proveri navoda i koja je o svemu obavestila nadležno tužilaštvo. Policija je preventivno pojačala patrolnu delatnost i preduzima sve mere i radnje kako bi deca bila bezbedna, navela nam je u saopštenju policija.

Da li zbog ovih objava postoji razlog za zabrinutost ili ne, u svakom slučaju trebalo bi povesti računa o kretanju dece.

M.S.   gradjanin.rs