Na autoputu Beograd-Niš danas je bilo otežano kretanje vozila zbog kolone policijskih oklopnih vozila koja su se uputila na defile i proslavu Dana policije u Nšu.

Automobili su se zbog kolone teretnih vozila kretala brzinom od 40 kilometara na čas.

Tek su se kod Aleksinca pomerili u stranu kako bi propustili kilometarsku kolonu koja se u međuvremenu iza njih formirala.Inače, državni vrh Srbije i više od hiljadu zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, učestvovaće u proslavi Dana policije u nedelju, 4. juna u Nišu, izjavio je danas načelnik niške Policijske uprave, Ninoslav Mitić.

On je rekao da će gradjani na manifestaciji moći će da „u akciji“ vide pripadnike svih rodova MUP-a.  „Helikopterska jedinica i specijalne jedinice MUP-a simuliraće akciju oslobadjanja talaca iz objekta u centru grada, biće i nadletanja helikoptera i još mnogih drugog zanimljivog gradjanima“, rekao je Mitić.

„Manifestacija će započeti formiranjem ešalona i defileom pripadnika MUP-a, a, pored simulacije akcija, posetioci će moći da vide deo opreme i naoružanja kojim raspolažu jedinice Policije“, izjavio je Mitić.

Uvod u proslavu Dana policije biće promotivni defile u subotu, 3. juna, u 11.00 u centru Niša, u kojem će učestvovati Orkestar Policije i Konjička jedinica.

Izvor : rs.n1info.com , Foto Dušan Stevanović