VASINI AFORIZMI – „ JA SAM SRBIN , A VI KAKO STE ?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

www.aleksinac.biz , Tekst i kamera Dušan Stevanović , you tube aleksinacbiz , aforizmi u video prilogu

Slavomir Vasić aforističar i satiričar sa Aleksinačkog Rudnika izdao je novu knjigu aforizama pod nazivom „ HOMOSATIRIKUS „ . U njoj se nalazi 1.500 novih aforizama , a teme su različite , od politike ,rijaliti programa, alkohola , života i problema običnih ljudi . Ovo je peta knjiga ovog autora . Prva je bila izdata pod naslovom „DODJOH , VIDOH , POBEGOH „ , druga je „ TEST ZA ŠTELOVANJE UMA „ , treća  „ ISPOVEST BILDOVANOG MOZGA „ i četvrta „ JA SAM SRBIN , A VI KAKO STE ? „ .

Svoju prvu knjigu Vasić je objavio 1996 godine , mada je , pre toga počeo da piše aforizme za poznatu emisiju „ Tup – tup „ koja se emitovala na Radio Beogradu 2 , a voditelj emisije je bio poznati Milovan Ilić Minimaks . Njegovi aforizmi emitovani su u preko 250 emisija .

Posle toga ,  počeo je da saradjuje sa poznatim beogradskim satiričnim časopisima kao što su „ Jež „ i „ Satirikon „ . Njegovi aforizmi  pomažumu da udje u svet satiričara , pa tako upoznaje i najveća imena srpske satire Dejana Patakovića , Aleksandra Čotrića , Bojana Ljubenovića i Djordja Otaševića . Oni ga prihvataju u svoje okrilje i tako Slavomir Vasić , bivši radnik u Fabrici filtera „ FRAD „ postaje član organizacije „ Beogradski aforističarski klub „ . Treba istači da se član u „ aforističarskom klubu „ postaje samo po pozivu i ta čast se dodeljuje  istaknutim aforističarima .

Slavomir Vasić je do sada , nastupao na mnogim festivalima humora i satire , a najznačajniji su  „ Satira fest „ koji se održava svake godine na Kolarcu u Beogradu kao i „ Satirikon „ .

Vasić je i jedan od osnivača festivala „ Južnjačka uteha „ , zajedno sa Karlom Minićem , Aleksandrom Čotrićem , Timošenkom Milosavljevićem  i  nekoliko aforističara iz Bugarske , Severne Makedonije i Crne Gore . Festival je svoje prvo izvodjenje  doživeo u Nišu , da bii se kasnije preseliio u Aleksinac i traje do dan danas .

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=“https://www.youtube.com/watch?v=jA-_B1aoBS0&t=19s“][/vc_column][/vc_row]