Piše : Srbija Danas

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu saopštilo je da je V.P. iz Grejača kod Aleksinca određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje na štetu jedne petogodišnjakinje . U saopštenju tužilaštva nije precizirano za šta se tačno tereti vaspitač, ali nezvanično saznajemo, da je on navodno neprikladno dodirivao petogodišnjakinju, stavljao joj ruku u veš i zahtevao od nje da ga dodiruje po intimnoj regiji.

Direktorka DKOC Sandra Petković kazala je da nije dobila nijednu žalbu roditelja na vaspitača kojem je, kako je kazala, do penzije ostalo samo deset meseci. Međutim, nije isključila mogućnost da su roditelji nešto znali i da su o tome međusobno razgovarali.

– On je deci držao likovno obrazovanje a radio je kao saradnik na prijemu mališana. Konkretno, njegova obaveza je bila da preuzima decu kada ih roditelji dovode i da im ih predaje nakon završetka vremena provedenog u našoj ustanovi – objasnila je Petković.

Kako saznajemo, V.P. je iz aleksinačkog sela Grejač ali tamošnji meštani o njemu ne znaju ništa.

– Ovde ima nekoliko porodica sa tim prezimenom, ali njega ne poznajemo. Moguće je da više vremena provodi u Nišu, a da ovde samo povremeno navraća – kazao je jedan od stanovnika sela.

Njegove navode potvrđuju i postovi sa FB profila V.P. iz kojih se vidi da je često putovao u inostranstvo. Takođe, osim fotografija sa putovanja, na profil je postavljao i aktivnosti koje je sa mališanima imao na radionicama.

Kako saznajemo, V.P. ima porodicu, deca su mu odrasla i ne žive sa njim.