VIDEO : „ ČERVIŠIJADA „ U TEŠICI –  SUBOTA 1 . OKTOBAR

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

 

www.aleksinacbiz.com ,  Dušan Stevanović tekst i  video , you tube aleksinacbiz ( pritisnite „ PRATI „ , subscribe )

U subotu , 1 . oktobra , u selu Tešica ,  koje se nalazi na pola puta izmedju Aleksinca i Niša , održaće se IV „ Červišijada „ .  Radi se o takmičenju u spavljanju starinskog jela od svih vrsta belog mesa ( pilećeg , zečijeg , ćurećeg ) brašna , masti i vode .

Glavni organizatori su žene , udružene pod nazivom „ Super žene „ koje svojim aktivnostima , pre svega kulinarskim , pronose slavu aleksinačke opštine .

Očekuje se da na takmičenju nastupi 15 ekipa iz Niške banje , Paraćina ,  Ražnja , Ribarske banje , Aleksinca , Kormana kao i ostalih naselja aleksinačke opštine .

Pored ovog takmičenja biće organizovano i takmičenje u pravljenju drugih nacionalnih jela ( riblje čorbe , roštilja , jela na tanjirači , gulaša ) , a „ Super žene „ iz Tešice će dodati još i kuvana jela ( pasulj , sarmice , punjene paprike , kao i pite i kolače .

Program počinje u 13 časova dok će se proglašenje pobednika biti održano oko 17 časova . Kako je predvidjeno nastupiće i KUD „ Dejan Jovanović Deša „ kao i pevači izvornih narodnih pesama .

Svi onikoji budu želeli da učestvuju u nekom od takmičenja mogu se prijaviti kod članice Udrženja „ Super žene „ , Slobodanke Pavković na telefon 060 / 5845233

BONUS VIDEO : “ ČERVIŠIJADA “  U  TEŠICI[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=“https://www.youtube.com/watch?v=mvF8ioZ4CgI&t=24s“][/vc_column][/vc_row]