www.aleksinacbiz.com , Tekst i foto : Ana Stojanović

U hramu „Svete Petke“ u Velikom Drenovcu , svetom arhijerejskom liturgijom koju je služio vladika Arsenije i kulturno-umetničkim programom koji je održan sinoć, obeleženo je 140 godina od obnove hrama „Svete Petke“. Liturgiji su prisustvovali  predsednik Opštine Aleksinac Dalibor Radićevic i zamenica predsednika Marijana Radivojević.

Ovogodišnji kolačar Milan Stojiljković predao je kolač Svetlani Dimitrijević. Mnogobrojna publika imala je prilike da prve večeri uživa u koncertu kulturno-umetničkih društava : „Ivan Cvetković“ iz Grkinje , „Jasenica“ iz Jasenice , Gkud-a „Aleksinac“ i Kud-a „Vidovdan“.

Dogadjaj je blagoslovio Novica Ilić, svestenik grejačke parohije. U dvočasovnom programu Teodora Marinkovic iz Grkinje pevala je izvorne pesme, učenici Oš „Aca Sinadinovic“ kazivali duhovne pesme, a muzička pratnja bila je  orkestar Miroslava Jankovića. Za stariju populaciju bili su zaduženi pevači Zoran Novković , Dragan Novković, Vukadin Nikolić i Nebojša Milutinović . Organizator je podelio zahvalnice za Velikog dobrotvora, dobrocinjtelje i ostale …. U zvucima harmonike, stihovima, narodnim igrama i pesmom obelezeno je 140 godina od obnove hrama „Svete Petke“ u Velikom Drenovcu