Policija u kontroli zatekla dva vozača sa preko 2 promila alkohola u krvi, a koji imaju zabranu da voze

Izvor : Južne vesti , T.T autor

Niška policija je prethodnog vikenda i jutros tokom redovne kontrole zaustavila i zadržala 11 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola. Četvorica njih su imali više od 2 promila alkohola u krvi, od kojih su dvojica imali i zabranu upravljanjem vozila, a jedan od njih je izazavao i saobraćajnu nezgodu u Aleksincu.

Kao najteže slučajeve navode 50-godišnjeg vozača koga su „uhvatili“ u jutarnjim satima za volanom „zastave“ i sa 2,29 promila alkohola u krvi, kao i 40-godišnjeg vozača „škode“ kod koga je utvrđeno da je vozio sa 2,43 promila.

Obojica muškaraca su, dodaju, vozila i pored toga što su imali zabranu upravljanja vozilima B kategorije.

Saobraćajna policija je noćas na području grada zaustavila i alkotestirala pedesetogodišnjeg vozača „forda“, koji je krećući se suprotnom trakom zaobišao zaustavljenu kolonu vozila i prošao preko pružnog prelaza iako su polubranici bili spušteni, i utvrdila da ima 2,08 promila alkohola u organizmu – piše u saopštenju.

Takođe, u Aleksincu je zaustavljen 55-godišnji muškarac koji je bio za volanom „opela“ sa 2,06 promila alkohola u krvi i za kog se sumnja da je izazavao saobraćajnu nezgodu u kojoj niko nije povređen.

Četvorici vozača je određeno zadržavanje do 12 sati i protiv njih će, zbog prekršaja nasilnička vožnja, biti podnete prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja. Takođe, policija je zadržala do 12 sati još sedam vozača koji su upravljali automobilima sa 1,91, 1,62, 1,60, 1,57 1,51, 1,42, i 1,33 promila alkohola u organizmu – dodaju.

Apeluju na građane da ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola, kao i da striktno poštuju sve saobraćajne propise.