Vozač uhapšen, dečak u komi, bori se za život

Piše Telegraf.rs , Autor D.K

Tragedija se dogodila u ponedeljak oko 6.15 sati u selu Bobovište kada je na tinejdžera koji se kretao ivicom kolovoza, ka autobuskom stajalištu gde je trebao da sačeka prevoz do škole u Aleksincu, naleteo bahati vozač.

Od siline udarca, dečak je odleteo nekoliko metara i završio u žbunju gde ga je bez svesti pronašao jedan komšija i obavestio Vladimirovog oca. Teško povređeni sedamnaestogodišnjak je prebačen do niškog Kliničkog centra gde je hitno operisan ali je i dalje životno ugrožen. Vozač kamioneta se pet sati nakon nesreće prijavio policiji, uhapšen je juče je priveden aleksinačkom tužilaštvu na saslušanje.

Tragedija je bacila u očaj Vladimirovog oca Miroslava koji po čitav dan provodi u niškom Kliničkom centru strahujući da će mu biti saopštene najcrnje vesti.

Put na kome je došlo do nesreće, Foto: Telegraf

Komentarišući bekstvo sa mesta nesreće nesavesnog vozača, Miroslav ističe da sumnja da je Dejan imao nameru da nešto sakrije.

– Znao je da je udario dete, a nije pokušao da mu pomogne. Moguće je da je bio pijan pa da nije smeo da čeka policiju, moguće je da je i neko drugi bio za volanom, a da ga on pokriva…. svašta mi prolazi kroz glavu. Zato apelujem na ljude koji su videli šta se desilo tog dana da se jave meni ili policiji – kazao je otac dečaka.

U niškom Kliničkom centru je saopšteno da je tinejdžer u teškom stanju.

– Pacijent je zadobio teške kontuzije mozga i pluća, u stanju je veštački izazvane kome i priključen na aparate za održavanje života – saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Vladimir je odličan učenik treće godine tehničke škole „Prota Stevan Dimitrijević“ u Aleksincu. Za njega i njegovog oca komšije imaju samo reči hvale.

– Vladimir je divno, vaspitano dete, otac se bora za njega kako zna. Radio je u PIK „Aleksinac“ a otkako mu je firma propala bavi se poljoprivredom. Strašna nesreća ga je zadesila, tu je zatekao dete jedva živo, grlio ga je plačući, strašno je bilo to gledati – kaže Bratislav Mirković dok pokazuje mesto gde je nesrećni dečak odbačen.

(D. K.)