WIZZ AIR VIŠE NE LETI OD NIŠA DO BEČA I DORTMUNDA

www.aleksinacbiz.com , Redakcija

Najveći niskotarifni avio-prevoznik u jugoistočnoj i centralnoj Evropi Wizz Air od letnje sezone značajno redukuje svoje polaske iz svoje mreže destinacija, uključujući i određene destinacije iz Niša. Wizz Air će od letnje sezone privremeno obustaviti dalje letove ka Beču i Dortmundu(ne lete još od kraja januara) i redukovati broj polazaka ka Memingenu.

Wizz Air se možda po prvi put, ako ne računamo globalnu pandemiju virusa COVID-19, suočava sa velikim problemima po pitanju operativnosti svoje flote izazvana vanrednim inspekcijama motorima Pratt & Whitney za tipove aviona Erbas A320. Trenunto je po poslednji podacima 35 aviona prizemljeno.

Iz Wizz Air-a za portal „Fly from Niš“ kažu da su primorani na privremnu suspenziju letova, uključujući i pojedine destinacije iz Niša, te da se nadaju da će u narednom periodu ovi letovi biti vraćeni.

– Wizz Air potvrđuje da zbog vanredne inspekcije Pratt & Whitney motora u mesecima pred nama koji su van naše kontrole primoran da privremeno suspenduje određene letove širom mreže linija. Kako smo posvećeni da putnicima pružamo najbolju uslugu, avio-kompanija je učinila sve da što manji broj putnika bude pogođen ovim promenama, implementirajući promene u redu letenja u mesecima pred nama. – kažu u Wizz Air-u

Kako ističu u kompaniji Wizz Air, putnici koji su pogođeni ovom odlukom avio-kompanije, prethodno su obavešteni putem e-maila ili SMS poruke, ostvaruju pravo na refundaciju novca u vidu Wizz kredita u iznosu od 120%, 100% refundaciju novca ili pravo na besplatno rebukovanje na druge letove sa aerodroma u okruženju.

Pored Wizz Air-a, oglasilo se i preduzeće Aerodroma Srbije u čijem sastavu posluje Aerodrom Konstantin Veliki Niš u kome izražavaju žaljenje zbog odluke kompanije da određene letove (Beč i Dortmund) tokom letnje sezone suspenduje zbog poteškoća u radu odnosno problema sa vanrednim ispekcijama motora. Rukovodstvo Aerodroma Srbije se nada da će se situacija stabilizovati što pre, i da će Wizz Air nastaviti da nudi veliki broj destinacija.

– Iako je 2023. godina bila najbolja od kada Aerodrom „Konstantin Veliki” u Nišu postoji, na početku 2024. se suočavamo sa situacijom da je prvi niskotarifni avio-prevoznik Wizz Air, koji je uspostavio redovan saobraćaj sa našeg aerodroma, primoran da u okviru svoje mreže linija u narednoj letnjoj sezoni privremeno prekine letove do Beča i Dortmunda.

Razlog redukcije koji se ne odnosi samo na naš aerodrom nego i na čitavu njihovu mrežu, kako su nam preneli, leži u činjenici da se ova avio-kompanija susreće sa poteškoćama u radu zbog problema sa vanrednim servisima i pregledima motora Pratt & Whitney.

Podsećamo naše putnike da svoja prava u vezi otkazanih letova mogu ostvariti putem zvaničnog sajta ili kol-centra avio-kompanije Wizz Air.

Nadamo se da će se situacija što pre stabilizovati i da će kompanija Wizz Air, kao jedan od najznačajnijih naših prevozioca nastaviti da i u narednom periodu svojim putnicima obezbedi raznovrsan broj destinacija. Do tada, našim putnicima u ponudi biće ukupno sedam nedeljnih letova Wizz Air-a ka Bazelu i Memingenu. Svi putnici koji žele da iz Niša lete do Beča mogu to i dalje činiti preko avio-kompanije Ryanair. – stoji u obaveštenju koji su objavili na zvaničnom sajtu Aerodroma Niš

Podsećamo da će tokom letnje sezone putnici leteti ka više destinacija sa jednom od 3 avio-kompanije. Wizz Air tokom leta prema planu nastavalja da leti 4 puta nedeljno za Bazel odnosno Miluz, dok će ka Memingenu leteti 3 puta nedelje. Ryanair će leteti ka 4 destinacije i to ka Stokholmu, Malti i Krfu 2 puta nedeljno odnosno ka Beču 3 puta nedeljno. Air Serbia tokom „špica“ letnje sezone leteće 2 puta nedeljno ka 7 destinacija i to ka Atini, Tivtu, Beograda, Istanbulu, Ljubljani, Kelnu i Frankfurt Hanu. Pored obavljanje redovnog saobraćaja iz Niša, putnike i ove letnje sezone očekuje značajan broj čarter destanacije, za sada u planu su letovi ka Monastiru i Antaliji jednom nedeljno.