ZA HUMOR I SATIRU 275.000 DINARA

Autor:Tamara Radovanović, Izvor: Južne vesti , foto arhiva aleksinabiz.com

Festival humora i satire Južnjačka uteha biće održan u aleksinačkom Domu kulture u subotu, 4. marta, pa je Centar za kulturu i umetnost napravio spisak satiričara, karikaturista i aforističara koje najbolji ponuđač na tenderu, vrednom 275.000 dinara, treba da dovede.

Planira se da najpre karikaturista iz Crne Gore Darko Drljević otvori izložbu, a da nakon toga krene festivalski deo, gde bi se govorili aforizmi, satirične pesme i kratke priče. Predviđen je i razgovor o satiri u današnjim društvenim okvirima, uz interakciju sa publikom.

Osim učesnika iz Srbije, iz Centra za kulturu i umetnost u Aleksincu najavljuju satiričare iz Bugarske i Crne Gore, pošto napominju da je reč o balkanskom festivalu.

Ponuđač koji bude izabran na tenderu treba da dovede glavnog urednika satiričnog lista Stršel iz Bugarske Mihaila Vešima, kao i direktora tog lista Rumena Belčeva.

Pored Drljevića, iz Crno Gore treba da dovede Dejana Tofčevića, Bojana Rajovića i Branka Vukovića.

Učesnici iz Srbije trebalo bi da budu aforističari Aleksandar Čotrić i Slobodan Simić, književnik i aforističar Bojan Ljubenović, kao i književnici Miodrag Stošić, Ivko Mihajlović, Ljiljana Krstić i Slavomir Vasić.

U sklopu organizacije festivala, izabrani ponuđač treba da obezbedi i muzičku grupu od najmanje četiri člana koja će nastupati sve vreme, od otvaranja do kraja.

U cenu od 275.000 dinara bez PDV-a spadaju i prevoz, smeštaj i hrana za učesnike i muzičare – za ukupno 17 osoba.

Kako je istaknuto, satnica festivala biće naknadno određena, a rok koji imaju da podnesu prijave oni koji bi želeli da sve to organizuju jeste 17. februar.