Bivšoj devojci pucao u glavu, a onda oteo njenog momka koji mu je POMAGAO U SKRIVANJU

BLIC ON LINE, Piše Branko Janaćković

Miodrag Karalić (57) oteo je svoju bivšu devojku Gordanu Josifović (44) i Milana Kostića (53), koji je bio sa njom u vezi a onda je Gordanu ubio iz pištolja.

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Miodraga Karalića (57) iz Kruševca, zbog sumnje da je 5. decembra 2016.godine oko 18 časova iz bezobzirne osvete ubio bivšu devojku Gordanu Josifović (44), koju je istog dana oteo sa Milunom Kostićem (53) kako bi ih prinudio da raskinu emotivnu vezu.

Karalić se tereti da je Josifovićevu ubio u ataru sela Bradarac kod Aleksinca, a nakon toga kolima kojima je upravljao Kostić, pobegao i skrivao se sve do 9. decembra kada je uhapšen u Beogradu. Više javno tužilaštvo podiglo je optužni predlog i protiv Kostića zbog sumnje da je nakon ubistva pomogao Karaliću da ne bude otkriven, čime je počinio krivino delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Drama je počela 5.decembra oko 16 časova, kada je Karalić sa pištoljem u „golf 5“, kojim je Kostić došao po Gordanu sa kojom je bio u vezi, i naterao ga da je pozove da izađe iz tehničkog pregleda u kojem je radila. Naredio mu je da vozi, preteći pištoljem sa zadnjeg sedišta „golfa“.

Sa Gordanom, koja je bila na mestu suvozača, započeo je raspravu zahtevajući da raskine vezu sa Kostićem. Udario je po licu a onda ispalio hitac koji je Josifovićevu ranio u prst ruke i natkolenicu. Karalić je nastavio raspravu pa kada su došli do Bradarca, naredio je Kostiću da skrene na zemljani put.

Gordanu je uhvatio za rame, izveo je iz automobila, prislonio joj pištolj u desni obraz i pucao, nanevši joj prostrelnu ranu lica i glave opasnu po život. Odmah je ispalio još jedan hitac u teme nanevši joj ustrelnu ranu lobanje. Nesrećna žena je od zadobijenih povreda preminula na licu mesta a utvrđeno je da je smrt nastupila između 17 i 18 časova. Onda je naredio Kostiću da vozi, što je ovaj uplašen za život i učinio. Telo ubijene je pronađeno 6.decembra oko 11.45 časova nakon čega je krenula potera za ubicom.Karalić je naložio Kostiću da vozi do Beograda putem od Niša preko Sokobanje i Aleksinca a zatim preko Svrljiga, Požarevca, Smedereva. U Beogradu su više dana provodili dan i noć u naseljima Vidikovac, Žarkovo, Novi Beograd na parking placevima. Karalić je bio u bekstvu do 9.decembra kada je uhapšen u Beogradu na parking placu u Bulevaru Arsenija Čarnojevića.

Optužnim predlogom, Kostić se sumnjiči da je pomogao Karaliću da ne bude otkriven posle ubistva, od 5.decemra u 18 časova do 9 decembra, odnosno od atara sela Bradarac do Beograda.

On se tereti da je od trenutka kada je Gordana ubijena bio u mogućnosti da otkrije Karalića i to najpre kada su ga zaustavili saobraćajci na putu Veliko Gradište – Požarevac, u naselju Sirakovo, radi legitimisanja i pregleda vozila, dok je bio van vozila i u prisustvu saobraćajnog policajca otvorio prtljažnik a Karalić je bio u kolima. On se sumnjiči da je mogao da otkrije ubicu a nije to učinio i prilikom zaustavljanja saobraćajne policije na pančevačkom putu kod Smedereva radi naplate kazne zbog prolaska kroz crveno svetlo, kao i tokom boravka u Beogradu dok je Karalić spavao u vozilu i izlazio iz „golfa“, jer nije držao pištolj u ruci već ispod sedišta vozača ili u džepu svoje jakne.

Preti mu 40 godina robije

Karaliću preti maksimalna kazna jer je optužen za teško ubistvo za koje se može izreći i 40 godina zatvora. Osim ovoga, on je optužen i za dva krivična dela otmice i nezakonnito posedovanje i nošenje oružja. Pripremno ročište je zakazano za 5.jul u Višem sudu u Nišu.

Pištolj sa graviranom ružom

Karalić se sumnjiči da je počinio ubistvo pištoljem CZ M70 kalibra 7,65 milimetara koji je bio nikolovan sa drvenim rukohvatom i izgraviranom ružom. Sa pištolja je bio uklonjen serijski broj.