CENA OGREVNOG DRVETA PALA NA 6.000 DINARA

www.aleksinacbiz.com , redakcija

Toplo vreme i prekomerna nabavka ogrevnog drveta prethodne jeseni doveli su do toga da interesovanja za kupovinom ove vrste energenta gotovo i da nema . Naime , zbog situacije u svetu  i  straha da neće biti dovoljno nafte i gasa , a i informacije da će ova zima biti najteža od 45 godine , stanovništvo je pravilo veće zalihe ogrevnog drveta nego obično .

S obzirom da je tada potražnja bila mnogo veća od ponude , a stiče se utisak , da je pomalo pravljena i veštačka nestašica ,tu situaciju su iskoristili prodavci i sa 6.ooo dinara podigli cenu na 10.000 dinara po kubnom metru , što je dovelo do , neverovatnog ,  poskupljenja od čak 60 posto .

Sada se situacija stabilizovala . Interesovanja za ogrevno drvo gotovo i da ne postoji . Prodavci nude hrastovo i bukovo drvo za 6.000 dinara, dok bagrem vredi 4.500 dinara ali i pored toga prodaje ,nema .

Iako je još rano , treba očekivati da će potražnja za ogrevnim drvetom i ove jeseni biti mnogo manja nego obično jer će , svi oni kojima su drva preostala ove sezone , prvo gledati da njih utroše , pa tek onda da dokupe onoliko koliko im je potrebno , što ne predvidja značajniji skok cene .