NOVA GODINA ZAOBIŠLA ALEKSINAC

Tekst i foto Dušan Stevanović

ZA SRPSKU, U ALEKSINCU NIŠTA,U ŽITKOVCU  I TEŠICI OPŠTENARODNO VESELJE, U NIŠU TROPIKO  BEND. To bi ukratko bio siže proslava u “čaršiji sa pola ulice” i okolini. U Aleksinac kao da ne dolazi Nova godina i Srpska nova godina. Grad je bio okićen ,ajde vi dajte naziv. Ja nemam tu reč u svom vokabularu . Skromno,skromnije,da ne može biti skromnije. Okićeno samo pola ulice ali stvarno, samo pola ulice. Izgleda da Nova godina nije došla u ostale delove grada.  A, u Leskovcu klizalište, u Paraćinu klizalište, pa i manifestacije pored njega. Aleksinac kao da zaobilaze sve te zimske radosti, Šta će nam radost, osmeh , vedrina…To je valjda predvidjeno za neke druge gradove. Nije ova priča “od juče”, tako je godinama. Pretvaramo li se u mahalu. a da Turci još nisu stigli ni fabriku da otvore ?

Svi oni koji žele da proslave Srpsku novu godinu mogu otići u Žitkovaci i Tešicu. Tamo će biti organizovan doček ili opštenarodno veselje. Biće bendova, uživo svirke, toplih čajeva, vruće rakije, masnih mekika i ostalog. Taksisti već zadovoljno trljaju ruke, a i kafedžije. Ipak,biće nekog dogadjaja koji će , bar za kratko odgnati crne misli o besparici, nemanju posla i maštanju o odlasku “preko grane”

U Nišu se , na Trgu Svetog  Save organizuje na veliko.

Za pravoslavnu Novu godinu čiji je doček planiran 13. januara na Trgu Svetog Save na Bulevaru Nemanjića u Nišu, nastupiće „Tropiko bend“, poznatiji mlađoj publici, saznajemo u opštini Medijana gde je juče popodne ovo odlučeno.

foto/Tropico bend/facebook

Pored Tropiko benda, prisutni i stanovnici okolnih solitera moće će da vide i vatromet, a ovog puta smo se odlučili da neće biti predgrupe. U okviru proslave planirano je i zajedničko izvođenje predstave pozorišpta iz Srbije i Bugarske – rečeno nam je u opštini Medijana koja je organizator proslave.