PRVI PORAZ KOŠARKAŠA NAPRETKA

Aleksinac.biz , Tekst i foto Dušan Stevanović

U drugom kolu , Druge košarkaške lige , Konstantin je u Nišu pobedio Napredak iz Aleksinca sa 78 64 ( 41 39 ) . Ovo je bila vrlo bitna utakmica za Konstantin koji konkuriše za Prvu ligu jer su u prvom kolu već izgubili , a s obzirom da je grad Niš uložio velika sredstva u košarkaški klub , očekivanja su morala da se opravdaju .

Aleksinčani su se dobro držali sve do 30 minuta ali spletom nesrećnih okolnosti , kada su primili Kecmanovu trojku u poslednjoj sekundi i pomalo „domaćinskim sudjenjem „ došlo je do pada koncentracije u igri .

  • Ovo je naših najslabijih 10 minuta igre od kada smo počeli sezonu . Ritam je bio jak , sa puno rotacija . Nismo se najbolje snašli . Umesto kolektivne igre , pokušali smo trojkama da rešimo utakmicu . Jednostavno , nije nas hteo šut – bio je iskren predsednik Napretka , Nenad Stojković .

Najkorisniji igrač utakmice bio je Vldimir Veličković iz ekipe Konstantina sa 13 koševa , 7 skokova i 11 asistencija , Vuk Djordjević postigao je 16 koševa . U redovima Napretka najefikasnijji je bio Slaviša Bogavac sa 14 koševa i 6 skokova , Djordjević je postigao 13 koševa , dok su bekovi Nikola i Dimitrije Raičević postigli po 10 koševa .

U narednom kolu koje se igra u subotu od 19 časova , Napredak u Aleksincu dočekuje ekipu Proletera iz Zrenjanina koja takodje ima skor od 1 pobede i 1 poraza .

U ostalim mečevima ekipa sa juga Srbije , Piroćanci su pobedili na svom terenu Planu iz Velike Plane sa 89 66 , dok je Zdravlje iz Leskovca izgubilo u Vrbasu od istoimene ekipe rezultaatom 94 80 .Sve 4 ekipe sa juga Srbije imaju jedinstven skor od 1 pobede i 1 poraza .