TV SUPER D + „DOBRIČKA BISERNICA “ U JASENICI !

www.aleksinacbiz.com , Dušan Stevanović tekst , kamera , montaža

U selu Jasenica kraj Žitoradje održana je čatvrta  , po redu ali i prva medjunarodna manifestacija „Dobrička bisernica“ .

Inače  , na manifestacije, koja je trajala 2 dana , učestvovalo je 15 kulturno umetničkih društava, dve etno grupe i 10 pevača – čuvara tradicionalnih izvornih pesama . Ukupno je na ovom skupu učestvovalo oko 500 učesnika , a medju njima vredi izdvojiti Železničko Kulturno umetničko društvo „Vlado Tasevski „ iz Skoplja  , „Abrašević“ iz Prokuplja , „Razigrano kolo „ iz Medvedje , „Buklija“ iz Trupala , „Belac“ iz Predvorice kod Bojnika , KUD „Boško Jugović“ iz Bošnjana kod Kruševca , Kulturno umetničko društvo „Stojan Živković Stole iz Trnjana i KUD „Bukovik“iz Mozgova  kod Aaleksinca“ , kao i Udruženje gradjana „Zavičaj“ iz Suvojnice kod Surdulice sa kojm su se na kraju Jaseničani i pobratimili .   Bila su tu i Kulturno umetnička društva iz Kuršumlije , Merošine , Brusa  , Žitoradje i Lučine kraj Ćićevca .

Skup je pozdravio Simon Simonović diretor Turističke organizacije Prokuplje kao izaslanik načelnika Topličkog okruga , gospodina Zlatana Miljkovića koji je bio generalni pokrovitelj ove manifestacije .

O „Dobričkoj bisernici“ govorio je organizator i predsednik KUD „Jasenica “ , Dragan Milić .

Pogledajte ceo prilog u izveštaju TV Super D+